Göbek Bölgesinin Erimeme Sebepleri


Yapılan onca diyete ve yorucu sporlara rağmen göbek eritme konusunda istediğiniz sonuca neden ulaşamıyorsunuz? Göbek eritmek için yapılması gerekenler nelerdir? Göbek yağlarından kurtulamamanın nedenlerini bilmemiz gerekmektedir.



Karın ve bel çevresinde biriken ve son derece rahatsızlık veren göbek yağlarından kurtulmak için en önemli şart, düzenli beslenme ve spor aktivitesi olsa da kimi zaman bunların yapılmasına rağmen göbek bölgesindeki yağlanma istenilen seviyeye düşürülememektedir. Etkin şekilde egzersiz yapmak ve dengeli beslenmek, karın yağlarından kurtulmaya yeterli olmuyor ise işte sebepleri;


Su Tüketimi Yetersiz

Yaşamak için olmazsa olmaz su. Su tüketimi yeterli olmadığında strese sebep olan hormonlar yükselişe geçmektedir. Diğer bir çok şeyde olduğu gibi kilo vermede de su içmek çok ama çok önemlidir. Günlük su tüketimi en az 2 litre olmalıdır. Günlük su ihtiyacınızın yeterince karşılanmış olup olmadığını idrar renginden anlamak mümkün. Açık sarı renkte değilse yeterince su içilmemiş demektir.

Stres Altında Olmak

Stres öylesine bir şeydir ki kanserden, mide ülserine bir çok hastalığın başlamasına sebeptir. Kişi stres altında olduğunda vücut buna reaksiyon gösterir ve kortizol hormonunun artmasına neden olur. Artan bu hormon seviyesi enteresan şekilde göbek bölgesinde yağ depolanmasını tetikler. Durum böyle olunca da göbek eritmek için yapılan diyetler, egzersizler yetersiz kalmaktadır.

Yeterince Uyumamak

Vücudumuzun yeterince dinlenebilmesi ve organizmanın görevlerini etkin bir şekilde yerine getirebilmesi için düzenli uyku şart. Günlük en sekiz saat uyumak idealdir. Tıpkı su tüketimi gibi sağlıklı yaşam için düzenli uyku çok önemlidir. Eğer günlük sekiz saatin altında uyuyorsanız, yeterinde dinlenmediğiniz için stres artacak ve kortizol hormonu yükselişine bağlı olarak göbek bölgesi yağlanması tetiklenmiş olacak. Kilo vermek için yapılan diyetlerinde içeriğinde mutlaka uyku düzeni olması gerekmektedir.

C Vitamini Tüketimi

C vitamini faydaları saymakla bitmez. Özellikle güne başladığımız saatlerde tüketirsek enerjimiz tavan yapar. Kan şekeri dengelenir ve stres azalır. Bu sayede kortizol hormonu dengelenmiş olur.

Sabahları C vitamini içeren meyveleri tüketmek, karın bölgesindeki yağların yakılmasını hızlandıracaktır.

Yüksek İnsülin Seviyesi

Tükettiğimiz karbonhidrat sonrası vücudumuzun salgılamaya başladığı insülin, kandaki şekeri ayrıştırıp hücrelere dağıtılmasını sağlayan hayati öneme sahip bir hormondur. Ayrıca kan şekeri dengesini de ayarlayan insülin, kortizol ile birlikte çalışır. Kortizol hormonu insülin direncini artırır ve diyabet riski artar.

Karbonhidrat tüketimi azalırsa, salgılanan insülin miktarı azalır ve böylelikle göbek bölgesi yağlanmasını tetikleyen kortizol hormonu da dengelenmiş olur. 

Özellikle göbek eritme konusunda detaylı araştırmalarda bulunup, işe yarayacağını düşündüğüm göbek eritme yöntemlerini ilerleyen günlerde paylaşacağım. Ayrıca daha önce Göbek Nasıl Eritilir başlıklı yazımızı bağlantıya tıklayarak okumanızı tavsiye ediyorum. Takipte kalıp paylaşımlardan haberdar olabilirsiniz. Saygılar.
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder